KDO SMO iN kako delamo

hisa

Družinsko podjetje je leta 1964 ustanovil Gabrijel Bogataj, čigar oče se je že ukvarjal z izdelavo betonskih gradbenih elementov. Gabrijel Bogataj je najprej začel s produkcijo betonskih strešnikov, ki jih še vedno lahko najdemo na notranjskih strehah. Poleg betonskih kanalizacijskih cevi in raznih gradbenih elementov je nadaljeval z izdelavo betonskih oken, ki še vedno predstavljajo velik del proizvodnje. Na začetku devetdesetih let sta skupaj s sinom Viljemom, ki danes vodi podjetje, začela proizvajati tudi betonske ograje in slednjič dekorativne betonske izdelke. Podjetje ostaja majhno in v družinskih rokah, saj smo prepričani, da tako lahko zagotavljamo kvaliteto in kontiuniteto naše ponudbe.

Medtem ko so dekorativni izdelki narejeni iz kakovostne mešanice belega cementa, so gradbeni elementi običajno iz sivega cementa in lokalnega peska. S posebnimi dodatki dosežemo potrebno trdnost in odpornost na vremenske vplive. Izdelki so lahko patinirani (poseben premaz, s katerim dosežemo vtis starega) ali pa beli. Lahko so tudi lakirani, s čimer dobijo lesk kamna, kar je primerno predvsem za notranjo opremo. S pomočjo posebnih dodatkov in s spreminjanjem osnovnega materiale lahko dosežemo narazličnejše efekte in barve. Zaradi velike raznolikosti stilov in oblik izdelki pristajajo v najrazličnejša okolja, od rustikalnega do modernega, vsakemu pa podarijo dodatno svojevrstno eleganco.

Vsak izdelek zahteva veliko časa, znanja in ročnega dela. Naše podjetje ostaja majhno in ohranja poudarek predvsem na kvaliteti. Naštejemo lahko celo vrsto reprezentativnih objektov pri nas in v tujini, kamor podjetje Cementni Izdelki Bogataj uspesno izvaža, predvsem na zahtevne trge kot so Italija, Nemčija in Francija. Sodelujemo z najrazličnejšimi večjimi in manjšimi podjetji ter seveda neposredno z vami, potrošniki. 

icons8-address-filled-50

Petelinje 114, Pivka 6257, Slovenija

icons8-cell-phone-filled-50

+386 40 725 696